Skip to content
Seminars

Het Nederlandse landschap in 2035

In de afgelopen eeuw heeft de Wereldbevolking een groei doorgemaakt van 0,5 miljard naar 7 miljard mensen en de verwachting is een verdere groei naar 10 miljard. Wat is daarvan de oorzaak en wat betekent dat voor de toekomst en het Nederlandse landschap?

Twitter: #ricsnederland

Date:
Tue 12 Jun 2018
Time:
02:00 PM - 06:00 PM
Venue:
Fort Everdingen, Noodweg 2, KK Everdingen
CPD:
2 hours informal CPD

Free event

Overview

Over het gebruik van grond voor landbouw, recreatie en wonen zullen praktijkhoogleraar Mr. Friso de Zeeuw en emiritus hoogleraar Dr. Rudy Rabbinge de dialoog aangaan.

Na een korte presentatie van beide heren afzonderlijk zal discussie gevoerd worden rondom de visie op het toekomstig grondgebruik versus behoefte. Én de Driehoek: politiek - institutioneel geld – wetenschap.

Hoe bewerkstelligen zij dat de toekomstige kansen benut worden? Uiteindelijk draait alles om geld (economie), wereldpolitiek (handelsoorlog) en genot (bewoner).

Speakers

Prof.dr.ir.Rudy Rabbinge was, na diverse leerstoelen te hebben bekleed in binnen- en buitenland, tot 2011 universiteitshoogleraar aan de Wageningen Universiteit met bijzondere aandacht voor Duurzame Ontwikkeling en Voedselzekerheid.

Em.prof.mr. Friso de Zeeuw bekleedde diverse functies als beleidsmedewerker en later wethouder bij de gemeentelijke overheid. Van 2006 tot 2017 was hij, naast zijn functie als directeur Nieuwe Markten bij Bouwfonds, werkzaam als praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft.

Program

14:00 uur: Ontvangst en registratie met kopje koffie/thee

14:30 uur: Aanvang presentaties, gevolgd door discussie

16:30 uur: Napraten en borrel

Voorwaarden evenement

Registratie is mogelijk tot en met vrijdag 8 juni 2018 of zolang er plaatsen zijn

Afmelden kan tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van het evenement op ricsnederland@rics.org

No show bij later afmelden of niet komen opdagen bedraagt €50 + BTW


Free event
Book now